Huub Stevens met assistent Mike Büskens
NOS VoetbalAangepast

Stevens zwaait af bij Schalke met winst in DFB-Pokal op nietig Ulm

Schalke 04 heeft het jaar toch nog af kunnen sluiten met een overwinning. Onder leiding van interim-trainer Huub Stevens werd in de tweede ronde van de DFB-Pokal SSV Ulm aan de kant gezet, 3-1.

Het duel met Ulm, dat uitkomt op het vierde niveau van Duitsland, was voorlopig het laatste waar de 67-jarige Nederlander op de bank zat. Stevens moest zijn licentie opnieuw aanvragen om tijdelijk op de bank te zitten bij Schalke na het ontslag van trainer Manuel Baum onlangs.

Die licentie is slechts geldig tot 1 januari 2021, Stevens liet in aanloop naar het duel met Ulm weten niet van plan te zijn die te verlengen.

29 duels zonder zege

Waar het voor Schalke 04 nog altijd niet wil vlotten in de Bundesliga, de club wacht al 29 wedstrijden op een zege en staat stijf onderaan, gaat het in de beker iets beter.

In de eerste ronde werd vorige maand 1. FC Schweinfurt met 4-1 verslagen, maar tegen Ulm kwam de kwakkelende ploeg maar moeizaam op gang.

Omdat Ulm de kosten die het moest maken om het stadion aan te passen voor tv-registratie niet wilde maken, gaf het de thuisrechten aan Schalke. In de Veltins-Arena in Gelsenkirchen opende Suat Serdar na een klein half uur de score.

Aan de hand van de Belg Benito Raman liep Schalke na rust uit naar 3-0 en was de wedstrijd gespeeld.

'Genoten'

"Na vanavond ben ik geen trainer meer", benadrukte de gepensioneerde Stevens, die speciaal voor Schalke zijn trainingspak weer even had aangetrokken.

"Ik heb genoten van deze vijf dagen. Het is belangrijk dat we eindelijk weer eens hebben gewonnen en daardoor ook een ronde verder zijn in het bekertoernooi. Nu maar hopen dat enkele geblesseerde spelers bij ons snel weer fit zijn."

Schalke hervat de competitie op 2 januari tegen Hertha BSC.

Dortmund door, Hoffenheim niet

Ook aartsrivaal Borussia Dortmund ontsloeg onlangs zijn trainer (Lucien Favre), maar heeft met Edin Terzic wel een interim-trainer tot het einde van het seizoen.

De voormalig assistent wist nog niet te overtuigen en verloor afgelopen vrijdag zelfs zijn tweede duel bij 1.FC Union Berlin. Veel volgers vermoedden in tweedeklasser Eintracht Braunschweig opnieuw een potentiële bananenschil in het bekertoernooi.

Dat werd het niet. Dortmund won met 2-0 dankzij treffers van Mats Hummels en Jadon Sancho. Voor de Engelsman was het pas zijn eerste treffer dit seizoen.

Jadon Sancho wordt gefeliciteerd na zijn treffer in het bekertoernooi tegen Eintracht Braunschweig

Voor Union Berlin waren de zaken omgekeerd. Na de zege op Dortmund volgde een 2-3 nederlaag tegen sc Paderborn, de nummer elf van de tweede Bundesliga.

Hoffenheim ging na strafschoppen onderuit tegen Greuther Fürth, de nummer drie van het tweede niveau.

Uitslagen tweede ronde DFB-Pokal

Thuis Uit Uitslag
SSV Ulm (4) Schalke 04 1-3
FC Augsburg RB Leipzig 0-3
1.FC Köln VfL Osnabrück (2) 1-0
TSG Hoffenheim Greuther Fürth (2) * 2-2
Eintracht Braunschweig (2) Borussia Dortmund 0-2
SV Elversberg (4) Borussia Mönchengladbach 0-5
Dynamo Dresden (3) Darmstadt 98 (2) 0-3
Union Berlin SC Paderborn (2) 2-3
* Wint na strafschoppen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl