In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Noodbevel in Velsen-Noord om jongeren die met vuurwerk gooien

De burgemeester van Velsen heeft voor Velsen-Noord een noodbevel afgekondigd omdat tientallen jongeren onrust veroorzaken. Ze gooiden zwaar vuurwerk en glas naar de politie. Ook sloot een supermarkt de deuren, omdat jongeren vuurwerk naar binnen gooiden.

De politie greep in en stuurde de jongeren weg:

Politie grijpt in na gooien met vuurwerk en glas

De politie kreeg om 17.00 uur de eerste meldingen binnen van overlast en het afsteken van vuurwerk, schrijft NH Nieuws. Nadat politieagenten zich voor hun veiligheid hadden teruggetrokken, was de ME aan zet. Een 15-jarige inwoner van Velsen-Noord werd opgepakt voor het bezit en afsteken van zwaar illegaal vuurwerk.

De politie sprak eerder ten onrechte van meerdere aanhoudingen. "Maar we sluiten meer aanhoudingen niet uit", aldus een woordvoerder.

Rustig

Via sociale media werd opgeroepen om te gaan rellen in Velsen-Noord, als protest tegen het vuurwerkverbod. In totaal veroorzaakten veertig tot vijftig jongeren onrust in de omgeving van het Stratingplantsoen.

De politie riep mensen op niet de straat op te gaan als daar geen aanleiding voor was. Inmiddels is de rust teruggekeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl