Een ambulance heeft een patiënt afgeleverd in een coronatent
NOS NieuwsAangepast

RIVM meldt 11.212 nieuwe besmettingen

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 11.212 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1834 minder dan gisteren.

Het aantal ligt onder het gemiddelde van afgelopen week, toen er dagelijks gemiddeld 11.308 positieve tests bijkwamen. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, wees er vandaag op dat de besmettingscijfers op maandagen, vlak na het weekend, vaker lager zijn.

205 opnames op verpleegafdelingen, 37 erbij op de IC

In de ziekenhuizen nam de bezetting opnieuw toe. In totaal liggen er nu 2162 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2113), van wie 586 op de IC (gisteren: 580). Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 205 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 13 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 37 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat is 1 nieuwe opname meer dan gisteren.

31 overleden covidpatiënten

Er werden 31 overleden covidpatiënten bij het RIVM gemeld. Gisteren waren dat er 32. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 63 doden per dag, tegen 55 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 690 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 598. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl