Heracles Almelo boekt in Heerenveen eerste zege sinds 1 november

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft in Friesland een verrassende 2-1 overwinning op sc Heerenveen geboekt. De ploeg uit Overijssel boekte daarmee zijn eerste zege sinds 1 november.

Heracles kwam snel op voorsprong door Delano Burgzorg, die zich door de verdediging van Heerenveen heen wurmde en de bal langs doelman Erwin Mulder schoof.

Heerenveen was voor de rust het dichtst bij de 1-1 via Henk Veerman, wiens inzet de paal raakte.

Ook snelle goal na rust

Ook na de pauze scoorden de Almeloërs snel. Ditmaal kopte Knoester raak uit een hoekschop van Silvester van der Water.

Handschoen hielp Burgzorg bij goal: 'Gelukkig ging VAR niet kijken'

Joey Veerman bracht na 57 minuten de hoop nog terug voor Heerenveen, maar een punt kwam eigenlijk nooit heel dichtbij voor de ploeg van Johnny Jansen.

Rode kaart Heerenveen

Heerenveen-verdediger Pawel Bochniewicz werd in de 89ste minuut nog met een directe rode kaart van het veld gestuurd, nadat hij de doorgebroken Adrian Szöke, die ook al doelman Mulder had omspeeld, onderuit had geschoffeld.