Ajax heeft aan één helft genoeg tegen ADO; Promes maakt rentree

Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - Ajax

Koploper Ajax heeft een 4-2 overwinning geboekt bij ADO Den Haag, dat pas na rust van zich afbeet.

De Amsterdammers waren in de eerste helft heer en meester en met een ruststand van 4-0 moest ADO vrezen voor een monsterscore. Maar na rust namen de Amsterdammers gas terug en werd ADO brutaler.

Quincy Promes, die afgelopen week werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij, maakte in de tweede helft zijn rentree bij Ajax.

Vier goals voor rust

In de beginfase had Ajax nog moeite om een opening te vinden in de defensie van het compact verdedigende ADO. Maar na twintig minuten was het eerste gaatje gevonden: Dusan Tadic tikte de 1-0 binnen op aangeven van Sean Klaiber.

Daarna ging het snel. Twee minuten later verdubbelde Klaas-Jan Huntelaar de voorsprong door een voorzet van Daley Blind binnen te tikken.

Na een half uur was het al 3-0: Antony kreeg de bal via een gelukje mee en gaf Zakaria Labyad een niet te missen kans. En weer twee minuten later maakte Huntelaar op aangeven van Antony zijn tweede goal van de middag.

Quincy Promes houdt twee tegenstanders van zich af

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Ajax, waar na rust Promes in de ploeg kwam voor Antony. De Amsterdammers deden het vervolgens veel rustiger aan, terwijl ADO juist de mouwen opstroopte.

De beloning kwam toen Michiel Kramer in de 49ste minuut na een knappe aanname de 1-4 binnenschoot. Het was zijn vijftigste eredivisietreffer en de vierde in zijn carrière tegen Ajax.

Ajax maakte zich nog niet druk en kreeg ook in een lagere versnelling kansen. Zo was Promes twee keer dicht bij een doelpunt. Maar in de 70ste minuut maakte Samy Brourard er zomaar 2-4 van na een snelle uitbraak, waarbij de Ajax-defensie er niet best uitzag.

Het roemruchte Haagse Kwartiertje brak aan, zonder steun van het publiek, maar een verrassing zat er niet meer in.

Bekijk de reacties na afloop van ADO Den Haag-Ajax.