NOS NieuwsAangepast

13.066 nieuwe besmettingen, hoogste aantal tweede golf

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 13.066 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 798 meer dan gisteren en het hoogste aantal op een dag gemeld sinds het begin van de tweede golf.

Het aantal ligt hoger dan gemiddeld afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 10.923 positieve tests bij kwamen.

218 opnames op verpleegafdelingen, 36 erbij op de IC

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. In totaal liggen er nu 2113 mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis (gisteren: 2065), van wie 580 op de IC (gisteren: 560), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 218 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 72 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 36 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 9 nieuwe opnames minder dan gisteren. Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan dat er werden ontslagen of overleden.

32 overleden covid-patiënten

Er werden 32 overleden covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Gisteren waren dat er nog 56. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 64 doden per dag, tegen 52 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 677 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 595. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl