Badr Hari teneergeslagen na knockout tegen Adegbuyi
NOS Sport

Badr Hari verliest met bloedneus en twee knock-downs verrassend van Adegbuyi

Badr Hari heeft bij zijn rentree in de ring niet kunnen winnen van de Roemeen Benny Adegbuyi. De partij verliep in de eerste twee rondes voorspoedig voor Hari, maar in de derde ronde ging het mis.

De kickbokser werd verrast door een paar harde klappen. Na de eerste knock-down veerde hij vrij snel weer op, maar na de tweede, waarbij zijn neus onder het bloed zat, schudde hij zijn hoofd en bleef hij zitten.

Dat was de beslissing in het nadeel van de 36-jarige Hari die, mede vanwege de coronapandemie, zijn eerste partij vocht sinds zijn nederlaag tegen Rico Verhoeven in 2019.

Badr Hari na zijn nederlaag tegen Adegbuyi

Bij het aftasten in de eerste ronde ging Hari al vier keer neer; Adegbuyi pareerde telkens handig een trappende beweging van zijn opponent. Halverwege de tweede ronde ging het mis voor de Roemeen. Na een paar forse uithalen van Hari was er een eerste knock-down te noteren.

Adegbuyi haalde het einde van de ronde, maar oogde vanaf dat moment aangeslagen. De jury oordeelde dat de eerste twee rondes door Hari werden gewonnen. Dat Hari vervolgens de derde ronde niet overleefde, kwam dan ook als een verrassing.

"Ik voelde in de derde ronde dat de klappen van hem zachter werden", gaf Adegbuyi in een eerste reactie aan.

Kickbokser Badr Hari (r) in de ring tijdens de Glory 76 wedstrijd tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi

'Ga niet naar het toilet'

In de grootspraak aan de vooravond van het gevecht, sprak Hari nog zelfverzekerd dat de partij snel voorbij zou zijn. "Dit is Real Madrid tegen Heerenveen", vergeleek Hari zijn niveau met dat van de Roemeen.

Ook keek Hari al verder dan het gevecht van zaterdag: hij wil in 2021 ten koste van Verhoeven of Jamal Ben Saddik de wereldtitel veroveren. Maar daarvoor had de publiekstrekker zaterdag wel de eerste horde moeten nemen. Dat lukte, ongetwijfeld tot teleurstelling van organisator Glory, niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl