Twente maakt het zich onnodig moeilijk in Venlo, maar wint wel

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - FC Twente

FC Twente heeft het zich zaterdagavond onnodig moeilijk gemaakt tegen VVV-Venlo: 1-2. De bezoekers hadden de wedstrijd voor rust al kunnen beslissen. Onbenutte kansen leverden nog een angstig einde op voor Twente.

VVV-Twente was het duel tussen de topscorers Georgios Giakoumakis en Danilo. Beiden stonden voor dit duel op tien treffers, beiden vonden in de eerste tien minuten het net, maar beiden zagen het doelpunt afgekeurd worden.

Treffer Danilo

Twente heerste daarna en na bijna een half uur scoorde Danilo alsnog. Op aangeven van Václav Cerný schoof hij de bal rustig binnen.

Die verdiende voorsprong had bij rust groter moeten zijn, maar Tyronne Ebuehi, Luka Ilic (lat) en Queensy Menig misten grote kansen op de 0-2.

Blijdschap bij Ron Jans (trainer van FC Twente)

Ook in de tweede helft bleef Twente veel te sterk voor VVV. Na ruim een uur leverde dat overwicht de tweede treffer voor de bezoekers op. VVV-verdediger Chris Kum verspeelde de bal en Ilic krulde de bal fraai in de bovenhoek.

Compleet onverwacht scoorde VVV. Een vrije trap van Vito van Crooy werd onbedoeld verlengd door Twente-verdediger Jayden Oosterwolde, waarna Evert Linthorst ongehinderd kon binnenkoppen.

Dat doelpunt spoorde VVV aan en van het overwicht van Twente bleef steeds minder over. Kum en Giakoumakis kregen zelfs nog kansen om een punt voor VVV te stelen, maar dat bleef Twente bespaard.

Na afloop erkenden ze bij VVV dat een punt niet verdiend zou zijn geweest, terwijl Danilo vindt dat hij beter had gekund:

Topscorer Danilo kritisch op zichzelf, VVV'ers verrast dat het nog spannend werd