De spelers van Liverpool vieren het doelpunt van Takumi Minamino

Liverpool bezorgt Crystal Palace grootste thuisnederlaag ooit, City wint nipt

In de Premier League is Liverpool verder uitgelopen op Tottenham Hotspur dankzij een klinkende zege op Crystal Palace. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won in Londen met maar liefst 7-0 van Crystal Palace.

Liverpool had, met Georginio Wijnaldum in de basis, een succesvolle start. Na iets meer dan twee minuten voetballen stond het al 1-0 voor de koploper en regerend landskampioen dankzij een doelpunt van Takumi Minamino.

200ste wedstrijd Van Aanholt

Patrick van Aanholt speelde voor Crystal Palace zijn tweehonderdste wedstrijd in de Premier League. Zijn ploeg, die twaalfde staat in de Engelse competitie, ging na de vroege achterstand nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de kansen werden niet benut.

Aan de andere kant vielen vervolgens wél doelpunten. Sadio Mané draaide zich knap vrij na een actie van Roberto Firmino en schoot raak. Firmino zette vervolgens vlak voor rust zelf de 3-0 op het scorebord na een mooie voetbeweging.

Het Crystal Palace van trainer Roy Hodgson kwam er totaal niet aan te pas en leed bovendien de grootste thuisnederlaag ooit. Ook na rust ging Liverpool namelijk vrolijk verder met scoren. Binnen tien minuten was de 4-0 een feit dankzij een fraai schot van Jordan Henderson.

Sadio Mané viert een doelpunt met Roberto Firmino

Doelpuntenmaker Mané moest in de tweede helft plaatsmaken voor Mohamed Salah en Wijnaldum werd gewisseld voor Curtis Jones. Bij Crystal Palace kwam Jaïro Riedewald het laatste kwartier nog in het veld.

Via een wippertje maakte Firmino zijn tweede doelpunt (5-0), Salah zorgde met een rake kopbal voor de 6-0 en de invaller schoot vervolgens ook prachtig nog de 7-0 binnen.

Opnieuw geen overwinning Arsenal

Arsenal heeft al sinds 1 november geen overwinning meer geboekt in de Premier League en ook zaterdagavond tegen Everton lukte het de ploeg van trainer Mikel Arteta niet. Everton won in eigen huis met 2-1.

Yerry Mina zet Everton weer op voorsprong

De nummer vijftien van de Premier League kwam op een knullige manier op achterstand. Verdediger Rob Holding liep tegen een kopbal van Dominic Calvert-Lewin aan en zette daarmee zijn eigen doelman op het verkeerde been.

Nicolas Pépé zorgde vanaf elf meter voor de gelijkmaker, maar Yerry Mina zette Everton met een knappe kopbal nog voor rust opnieuw op voorsprong. Arsenal kreeg kansen op de gelijkmaker en Everton had wat mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden. Beide clubs kwamen echter niet meer tot scoren in de tweede helft.

City wint van Southampton

Manchester City boekte, na twee duels zonder zege, weer eens een overwinning in de Premier League. De ploeg van coach Pep Guardiola won met 1-0 bij Southampton.

Raheem Sterling viert zijn doelpunt tegen Southampton

Nummer drie Southampton maakte het City aan de hand van de uitblinkende Theo Walcott lastig. De bezoekers stonden geregeld onder druk, maar kwamen na een kwartier wel op voorsprong. Na een goede voorzet van Kevin De Bruyne vond Raheem Sterling het net.

Ook na rust speelde Southampton goed, maar City zorgde voor meer gevaar. Zo hielp de ploeg maar liefst vier enorme mogelijkheden om zeep. Daardoor bleef het spannend.

Southampton rook tegen het geregeld tijdrekkende City ook een paar keer aan de 1-1, maar die viel evenmin.