NOS Nieuws

RIVM meldt 12.282 nieuwe besmettingen, 281 meer dan gisteren

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 12.282 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 281 meer dan gisteren.

Het aantal ligt hoger dan gemiddeld afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 10.475 positieve tests bijkwamen. Dat is slecht nieuws: als het aantal tests boven het gemiddelde ligt, kan dat wijzen op een toename.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. In totaal liggen er nu 2065 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2034), van wie 560 op de IC (gisteren: 549), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 290 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 26 nieuwe opnames meer dan gisteren. Op de intensive care werden 45 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 7 nieuwe opnames minder dan gisteren. Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan dat er werden ontslagen of overleden.

56 doden

Er werden 56 overleden covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Gisteren waren dat er nog 85. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 63 doden per dag, tegen 52 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 642 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 586. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl