NOS SportAangepast

Van Duijvenbode komt laat op stoom op WK darts, maar wint wel

  • BSR
    Dirk van Duijvenbode voor zijn partij tegen Bradley Brooks
  • PDC/Lawrence Lustig
    Dirk van Duijvenbode (l) in actie tegen Bradley Brooks
  • PDC/Lawrence Lustig
    Dirk van Duijvenbode in actie tegen Bradley Brooks
  • PDC/Lawrence Lustig
    Dirk van Duijvenbode in actie tegen Bradley Brooks

Darter Dirk van Duijvenbode is er op het WK in Londen met veel pijn en moeite in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde. In Alexandra Palace wist hij na een 2-0 achterstand met 3-2 (0-3, 1-3, 3-1, 3-0, 3-0) te winnen van de Engelsman Bradley Brooks.

Getooid met een aubergine op zijn kraag en met een echte aubergine in zijn hand betrad de 28-jarige medewerker van een auberginekwekerij het podium waar hij in zijn carrière nog maar een keer eerder had gestaan. Daarmee omarmde hij zijn nieuwe bijnaam 'Aubergenius', iets waar hij lang over twijfelde.

Hij maakte in 2016 zijn WK-debuut, maar verloor toen in de eerste ronde met 3-0 van Raymond van Barneveld. Sindsdien wist hij zich niet meer te plaatsen.

Voor de editie van dit jaar plaatste hij zich wel weer. In aanloop naar het WK beleefde hij een sterke periode, waarin hij onder meer een knappe finaleplek op de World Grand Prix wist te behalen.

Voor het WK spraken we met Van Duivenbode over zijn voorbereiding op het WK. Bekijk de video hieronder. De tekst gaat verder onder de video.

De auberginekwekerij van Van Duijvenbode: hier werkt en traint de darter

Van Duijvenbode kende een matig begin tegen de jeugdwereldkampioen van dit jaar. De eerste twee sets gingen simpel naar de 20-jarige Engelsman, die naast de matige beurten van Van Duijvenbode ook zelf ijzersterk stond te gooien.

In de derde set wist Van Duijvenbode, die na zijn goede jaar met hoge verwachtingen naar Londen was gekomen, het tij te keren. Brooks pakte de eerste leg, maar de Nederlander ging steeds beter gooien, pakte zes legs op rij en bracht zo de stand in sets op 2-2.

Van Duijvenbode dendert door

In de beslissende vijfde set brak hij Brooks, die steeds nerveuzer leek te worden, meteen in de eerste leg. De Engelsman kreeg nog wat kleine kansjes, maar Van Duijvenbode was meedogenloos en besliste de partij met zijn tweede wedstrijdpijl.

Cultheld Lim langs Humphries

Later op de avond verraste veteraan Paul Lim door Luke Humphries te verslaan met 3-2. De Singaporees, die bezig is aan zijn 25ste WK, stond net als Van Duijvenbode twee sets achter, maar wist zich toch terug te vechten tegen de nummer 34 van de wereld.

De Engelsman Humphries, de afgelopen twee WK's goed voor een plek in de kwartfinales, miste zelfs nog twee matchdarts. Voor Lim was het raak met zijn eerste kans op de wedstrijd.

  • NOS
    Uitslagen middagsessie
  • NOS
    Uitslagen avondsessie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl