NOS NieuwsAangepast

RIVM meldt 12.028 nieuwe besmettingen, bijna 800 minder dan gisteren

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 12.028 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 795 minder dan gisteren werden gemeld.

De afgelopen dagen waren de cijfers iets hoger vanwege een vertraging in het GGD-computersysteem die werd ingehaald.

In de ziekenhuizen nam de druk opnieuw toe. In totaal liggen er nu 2034 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2003), van wie 549 op de IC (gisteren: 536). Er werden dus meer coronapatiënten opgenomen dan werden ontslagen of overleden.

Er zijn de voorbije dag 264 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, oftewel 43 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Op de intensive care werden 52 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 14 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Er werden 85 overleden covid-patiënten gemeld bij het RIVM. Gisteren waren dat er 76. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 63 doden per dag, tegen 50 doden per dag een week eerder.

De 'RIVM-doden' zijn overledenen van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger. Vorige week ging het om een 'oversterfte' door corona van waarschijnlijk 450.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 642 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 586. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl