Riechedly Bazoer viert een treffer met Jacob Rasmussen

Vitesse knikkert Willem II uit de beker, Go Ahead Eagles verrast Cambuur

Vitesse heeft als laatste de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi bereikt. De Arnhemmers waren in Tilburg met 2-0 te sterk voor het dolende Willem II.

De Tilburgers, met basisdebutant Wesley Spieringhs, staan momenteel zestiende in de eredivisie en hoopten op een opsteker tegen Vitesse.

Die kwam er niet, want de bezoekers waren simpelweg te sterk. Na twintig minuten opende Million Manhoef op aangeven van Oussama Darfalou de score.

Slordig

Vitesse kreeg kansen op meer, maar sprong slordig om met de mogelijkheden. Alleen Thomas Buitink wist na rust nog doel te treffen, na een assist van uitblinker Oussama Tannane.

Willem II bleef verder leed bespaard en kan zich richten op de competitie, waarin het zondag op bezoek gaat bij AZ. Vitesse ontvangt dan Feyenoord.

Cambuur uitgeschakeld

Go Ahead Eagles plaatste zich eerder op de avond ten koste van SC Cambuur voor de laatste zestien. De Deventenaren zegevierden met 2-1 in Leeuwarden.

Op basis van de ranglijst in de eerste divisie een verrassing, want Cambuur is momenteel lijstaanvoerder, terwijl Go Ahead Eagles is terug te vinden op plek acht.

Vreugde bij Go Ahead Eagles

De thuisploeg kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via Ragnar Oratmangoen, maar Luuk Brouwers trok even later de stand weer gelijk.

Na ruim een uur spelen liet Bradley van Hoeven de bezoekers uit Deventer opnieuw juichen. Cambuur zette daarna wel aan, maar dat leidde niet tot succes. In de slotfase hield Go Ahead-goalie Jay Gorter Issa Kallon knap van scoren af.