Mathieu van der Poel bejubelt zijn winst in Vlaanderens Mooiste
NOS Wielrennen

Van der Poel en Van der Breggen tot besten verkozen bij Wielergala

Mathieu van der Poel en Anna van der Breggen zijn bij het Wielergala in Den Bosch verkozen tot Wielrenner en Wielrenster van het Jaar. Ceylin del Carmen Alvarado werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

De winnaars werden gekozen door de Club van 48 (oud-renners, journalisten en KNWU-vertegenwoordigers), stemmers via internet en de huidige profrenners.

Van der Poel veroverde vorig jaar ook al de Gerrit Schulte Trofee. Hij kreeg ditmaal de voorkeur boven baanwielrenners Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee en wegrenner Wilco Kelderman.

Ronde van Vlaanderen

Dit jaar boekte Van der Poel zijn mooiste overwinning met de Ronde van Vlaanderen. Verder won hij onder meer de nationale titel op de weg op de VAM-berg en was hij de sterkste bij het NK en WK veldrijden.

Bekijk hieronder een samenvatting van Vlaanderens Mooiste, met het gevecht tussen Mathieu van der Poel en aartsrivaal Wout van Aert:

Van der Poel wint Vlaanderens Mooiste met half wiel voorsprong op Van Aert

"Dit is een mooie beloning voor een heel speciaal jaar", aldus Van der Poel, die zondag in Namen aan de start staat bij de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Namen. Daar treft hij Wout van Aert weer. De wedstrijd in Namen is vanaf 13.40 uur rechtstreeks te zien op NOS.nl, in de NOS-app en op NPO 1.

In 2021 heeft Van der Poel zijn zinnen gezet op de WK-titel op de weg in Vlaanderen. "Dat is het grote doel."

Wielrenster van het Jaar

Anna van der Breggen sleepte de Keetie van Oosten-Hage Trofee in de wacht. Zij versloeg Annemiek van Vleuten, Ceylin del Carmen Alvarado, Chantal van den Broek-Blaak, Marianne Vos en Kirsten Wild.

Van der Breggen, die in 2021 aan haar afscheidstournee begint, heeft een topjaar achter de rug met twee WK-titels (weg en tijdrit), een EK-titel tijdrijden, een nationaal kampioenschap op de weg op de VAM-berg, winst van de Giro Rosa en in de Waalse Pijl, voor de zesde keer op rij.

Bekijk hier de gouden wegwedstrijd van Van der Breggen bij de WK in Imola:

Oppermachtige Van der Breggen soleert naar de finish en pakt tweede wereldtitel

De Zwolse, in 2015, 2016 en 2018 ook al de beste, is momenteel op trainingskamp in Spanje en kijkt alvast vooruit naar komend jaar.

"De Olympische Spelen in Tokio zijn voor mij sowieso een doel. Zo'n fantastisch evenement meemaken, dat zou voor mij de tweede keer zijn. Ik hoop daar hoogtepunten te beleven."

De Gerrie Knetemann Trofee, voor het Talent van het Jaar, ging naar Ceylin del Carmen Alvarado. De 22-jarige veldrijdster was dit jaar ongenaakbaar en pakte dit jaar de Nederlandse titel, de Europese titel en de wereldtitel bij de elite.

Alvarado liet in de verkiezing Olav Kooij (wegwielrennen), Ryan Kamp (veldrijden) en Thymen Arensman (wegwielrennen) achter zich.

Bij de uitreiking kreeg ze de vraag wanneer ze plant om over te stappen naar de weg. "De focus ligt nu nog op het veldrijden, maar ik hoop een mooie toekomst tegemoet te gaan in andere disciplines, zoals MTB en het wegwielrennen. De komende jaren wil ik daar meer ervaring in opdoen."

Bekijk hieronder de gouden WK-race van Alvarado in februari in Zwitserland:

Spectaculair WK-goud voor veldrijdster Alvarado

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl