NOS Nieuws

RIVM meldt 12.844 nieuwe besmettingen, hoger door correctie na storing

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 12.844 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1642 meer dan gisteren werden gemeld.

Eerder deze week werden 6000 positieve tests niet meegeteld door vertraging in het GGD-computersysteem. Een deel van die positieve tests is alsnog vandaag meegeteld, al is het niet duidelijk hoeveel precies. "Maar zelfs inclusief die correctie zijn de aantallen hoog", laat het RIVM weten.

221 opnames op verpleegafdelingen, 38 erbij op de IC

Er zijn 221 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 79 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Op de intensive care werden 38 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 10 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 2003 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1964), van wie 536 op de IC (gisteren: 526). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen of overleden.

77 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM zijn 77 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden ook 77 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 60 doden per dag, tegen 49 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 634 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 579. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl