Filiaal Action
NOS NieuwsAangepast

Grote winkelketens gaan ondanks lockdown toch weer open

De 400 winkels van winkelketen Action gaan vandaag weer open. Gisteren waren de filialen nog gesloten vanwege de lockdown, maar de keten ziet nu mogelijkheden om met een beperkt assortiment alsnog open te gaan. "We hebben het afgestemd met het ministerie van Economische Zaken en onze branchevereniging", aldus een woordvoerder.

Zo'n 40 procent van het assortiment bestaat volgens Action uit essentiële artikelen als was- en schoonmaakmiddelen, shampoo, handgel, wc-papier, dierenvoeding en eet- en drinkwaren. Alle niet-essentiële producten zijn afgedekt en zijn bij de kassa ook niet te scannen.

"In alle winkels hanteren we strikt de maatregelen ten aanzien van veilig winkelen, afstand bewaren en een maximaal aantal klanten per winkel", aldus de woordvoerder. "Ook staat er een medewerker bij de ingang en worden karretjes en mandjes schoongemaakt."

Poetsmiddelen

Ook Wibra gaat weer open. Medewerkers zijn vanochtend producten aan het afdekken die niet kunnen worden gekocht. "We hebben intern de discussie gevoerd of we het zelf verantwoord vinden om deze stap te zetten", zegt directeur Bas Duijsens. "Supermarkten hebben het gigantisch druk in deze feestmaand en we vinden het belangrijk om spreiding te forceren. Dat mensen voor poetsmiddelen niet alleen bij Albert Heijn en Jumbo terechtkunnen."

Volgens Duijsens haalt het concern ongeveer 45 procent van zijn omzet uit essentiële producten. Zodra winkels hun assortiment hebben aangepast, gaan ze weer open. Gisteren opende HEMA al alle filialen. Ook daar worden alleen essentiële producten verkocht. De rest is afgedekt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl