Youssoufa Moukoko in duel met Maximilian Eggestein

Borussia Dortmund wint eerste wedstrijd zonder Favre

Borussia Dortmund heeft na drie duels in de Bundesliga zonder zege weer eens een overwinning geboekt. Onder leiding van de kersverse trainer Edin Terzic werd met 2-1 gewonnen bij Werder Bremen.

Na de 5-1 oorwassing tegen Stuttgart van zaterdag vloog coach Lucien Favre eruit. De 38-jarige Terzic, assistent-trainer en levenslang fan van de club, mag nu het seizoen afmaken.

Tegen Werder Bremen ging het nog niet helemaal vanzelf. Raphaël Guerreiro opende snel de score met een intikker, maar nog voor rust schoot Kevin Möhwald hard de gelijkmaker binnen.

Marco Reus bezorgde Dortmund na rust toch de zege. Zijn penalty werd gekeerd, maar in de rebound was het raak.

Topschutter Erling Haaland ontbrak vanwege een spierblessure bij Dortmund. Hij werd vervangen door de 16-jarige Youssoufa Moukoko, die daarmee de jongste basisspeler ooit in de Bundesliga werd. Op het middenveld stonden de 17-jarige Jude Bellingham en de 18-jarige Giovanni Reyna.

Arno Vermeulen signaleerde zondag in Studio Voetbal dat adviseur Matthias Sammer van Borussia Dortmund erg gecharmeerd is van Ajax-coach Erik ten Hag.

Ten Hag zou weleens hoog op het lijstje van Dortmund kunnen staan

Borussia Mönchengladbach, dat in de Champions League de achtste finales heeft bereikt, kwam in de Bundesliga voor de derde keer op rij niet tot een overwinning. De uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt leverde een zwaarbevochten 3-3 gelijkspel op.

Grote man bij de Borussen was Lars Stindl met een hattrick. Twee van zijn drie goal vielen in blessuretijd, waardoor een 3-1 achterstand ongedaan werd gemaakt. Bas Dost bekeek de hele wedstrijd vanaf de reservebank van Eintracht.

Gelijke spelen met veel Nederlanders

Union Berlin, de verrassende nummer zes, verspeelde in de slotfase een zege bij VfB Stuttgart. Door twee late goals van Sasa Kalajdzic werd het nog 2-2. Bij Union Berlin werd Sheraldo Becker na ruim een uur gewisseld.

Bij Hertha BSC-Mainz 05 vielen geen doelpunten. Bij Hertha werden Deyovaisio Zeefuik en Javairô Dilrosun in de tweede helft gewisseld en bleef Daishawn Redan op de bank. Bij Mainz speelde Jeremiah St. Juste wel de hele wedstrijd en was Jean-Paul Boëtius bankzitter.