NOS Sport

Staredown op anderhalve meter; gevecht Badr Hari op geheime plek gaat gewoon door

Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen gaat de rentree van kickbokser Badr Hari in de ring zaterdag gewoon door. Glory, organisator van het gevecht in Rotterdam tussen Hari en de Roemeen Benjamin Adegbuyi, heeft daar toestemming voor gekregen van de Nederlandse overheid.

Hoewel alle sportscholen en andere binnensportlocaties vanaf dinsdag zijn gesloten, kan het gevecht toch plaatsvinden omdat Glory wordt gezien als topsportorganisatie.

Officiële toestemming

Het kabinet maakt gedurende de maandag aangekondigde lockdown van vijf weken uitzondering voor topsporten. Die kunnen wel doorgaan, ook op locaties binnen. "We hebben officiële toestemming gekregen, zodat ons evenement zaterdag kan doorgaan", meldt Glory. De internationale kickboksorganisatie bedankt onder meer sportkoepel NOC*NSF en de Nederlandse Vechtsportautoriteit voor de steun.

De locatie van het evenement wordt om veiligheidsredenen geheim gehouden. De organisatie meldt alleen dat het "ergens in Rotterdam" is, zonder publiek in de zaal. De kickboksavond, met Hari en Adegbuyi als hoofdgevecht, is tegen betaling via een stream te volgen.

Het is de bedoeling dat er vrijdag tijdens het weegmoment ook een 'staredown' komt, waarbij de kickboksers wel op een veilige afstand van anderhalve meter van elkaar staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl