Jos Verstappen: 'Auto van Max was van begin af aan te langzaam'

Jos Verstappen hoopt vurig dat zoon Max komend seizoen wel in een Red Bull-wagen stapt die in staat is de concurrentie met Mercedes een heel jaar vol te houden.

Max Verstappen liet zondag met de winst in Abu Dhabi, na Silverstone zijn tweede grandprixzege van het seizoen, andermaal zien dat hij wel degelijk de strijd met de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas aankan.

Toch had vader Jos liever gezien dat zijn zoon zich dit jaar serieus in de strijd om de wereldtitel had kunnen mengen. "Het is niet wat we gehoopt hadden. Ik kan nou niet zeggen dat we een kans hebben gehad om voor het kampioenschap te gaan", vertelde Verstappen senior bij de première van een documentaire over Max.

'Auto was langzaam'

Dat de strijd uitbleef, ligt volgens Verstappen aan één ding: "De auto. Max heeft een heel sterk jaar achter de rug. Hij stond er altijd en hij laat zien dat hij bij de besten hoort. Daar twijfel ik niet meer aan, maar de rest moet ook kloppen om zo'n kampioenschap binnen te halen. De auto was gewoon vanaf het begin te langzaam."

Verstappen houdt, ondanks het uitblijven van een kampioenschap in de koningsklasse van de autosport, het volste vertrouwen in zijn zoon. "Max is nog groeiende, maar hij is gewoon ook al heel sterk. Nu moeten we zorgen dat hij een auto krijgt waarin hij het kan laten zien."

'Max is groeiende en ook heel sterk, nu nog de auto'

Zelf hoopt Max Verstappen vanzelfsprekend in 2021 een grote rol van betekenis in het kampioenschap van de Formule 1 te kunnen spelen.

"We hebben natuurlijk een paar zwakheden in de auto gevonden die we dit jaar niet konden aanpassen, maar die wel voor volgend jaar worden aangepast", zei de coureur van Red Bull die de voorvertoning van zijn documentaire van televisiezender Ziggo digitaal bijwoonde.

"Ik hoop dat we er vanaf het begin veel dichterbij zitten, dan kan je ook wat meer aanvallen. De eerste paar wedstrijden dit jaar zit je er telkens een halve seconde achter, dus dan kan je gewoon niks uitrichten. Komend jaar krijgen we de grootste kans om heel dichtbij te zitten."

Max Verstappen: 'Komend jaar grote kans om dichter bij Mercedes te zitten'

Ook de wisselvallige prestaties van Red Bull-teamgenoot Alexander Albon waren volgens Jos Verstappen niet in het voordeel van zijn zoon. "In sommige wedstrijden stond Max er echt alleen voor. Het is te hopen dat zijn nieuwe teamgenoot er volgend jaar iets dichter bij zit."

Het is nog onduidelijk wie in 2021 de nieuwe teamgenoot van Verstappen gaat worden bij de renstal. Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, liet wel weten dat er voor de Kerst een beslissing hierover wordt genomen.

Naast Albon worden ook Sergio Peréz en Nico Hülkenberg genoemd als tweede rijder naast Max Verstappen.

STER reclame