NOS Nieuws

8496 nieuwe besmettingen, 224 meer dan gemiddelde van afgelopen week

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 8496 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1417 minder dan gisteren werden gemeld. Het zijn er 224 meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, dat is 8272.

184 opnames op verpleegafdelingen, 36 erbij op de IC

Er zijn 184 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Dat zijn 18 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Op de intensive care werden 36 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn er evenveel als gisteren.

In totaal liggen er nu 1872 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1767), van wie 503 op de IC (gisteren: 497). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen of overleden.

35 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM zijn 35 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 29 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 55 doden per dag, tegen 47 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 602 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 561. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Het hoge aantal besmettingen is reden voor nieuwe, verregaande maatregelen, zegt Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid:

Hugo de Jonge over maatregelen: 'Er is geen tijd te verliezen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl