NOS Voetbal

Ihattaren na prachtgoal tegen Utrecht: 'Mijn lach is weer terug'

Ihattaren na prachtgoal: 'Mijn lach is weer terug, dit had ik nodig'

"Dit had ik nodig", verzuchtte Mohamed Ihattaren na PSV-FC Utrecht (2-1). Het 18-jarige toptalent tekende op schitterende wijze voor de tweede Eindhovense treffer, na een periode waarin zijn prestaties tegen waren gevallen en de kritiek niet mals was geweest.

"Mijn lach is weer terug", aldus Ihattaren. "Natuurlijk ben opgelucht, ik ben er heel erg blij mee. Ik ga zo lekker naar huis en met m'n moeder ervan genieten."

De jongeling oogde zelfs een beetje emotioneel. "Ja, ja... het is speciaal. Er is veel gebeurd. Ik hoop dat ik het vandaag weer heb laten zien. Hopelijk is het hoofdstuk nu afgesloten, word ik weer de oude Mo. Ik voel me fit en vrij, dat zie je ook terug in mijn spel."

De strenge houding van Roger Schmidt was wel wat ik nodig had.

Mohamed Ihattaren

'De oude Mo' was lang weggeweest. Ihattaren schitterde vorig seizoen dusdanig dat heel Nederland zijn handen dichtkneep dat de creatieve middenvelder voor het Nederlands elftal koos en niet voor Marokko, het land waar zijn ouders vandaan komen.

En dat terwijl de vader van Ihattaren ernstig ziek was en oktober 2019 overleed.

Maar dit jaar was alles anders. Ihattaren oogde te zwaar toen hij terugkwam van vakantie en werd door trainer Roger Schmidt zelfs enkele malen op de bank gezet. Tot een debuut in Oranje kwam het ook nog niet.

Mohamed Ihattaren scoorde voor het eerst sinds 21 december vorig jaar

Hij lijkt echter op de weg terug en met de relatie met Schmidt zit het ook wel goed, getuige de omhelzing tussen beiden na de treffer van Ihattaren. "Ik wilde hem gewoon bedanken, omdat hij me heeft geholpen."

Schmidt was streng voor Ihattaren. "Dat was wel wat ik nodig had. Hij bood me dat aan en dat is top, dat zie je nu terug."

Mohamed Ihattaren knuffelt trainer Roger Schmidt na zijn 2-0 tegen FC Utrecht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl