Een ontevreden Liverpool-trainer Jürgen Klopp langs de lijn

Liverpool morst punten bij Fulham; Spurs blijven koploper

Liverpool is er niet in geslaagd de leiding in de Premier League van Tottenham Hotspur over te nemen. De landskampioen kwam bij Fulham niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Spurs speelden eerder op de dag ook met 1-1 gelijk bij Crystal Palace.

Liverpool kwam er in het eerste halfuur tegen Fulham nauwelijks aan te pas. De thuisploeg was de baas, miste een paar grote kansen, maar kwam alsnog op voorsprong via Bobby Reid. De middenvelder schoot de bal met verve in de verre hoek.

Even voor rust wist Liverpool het tij al te keren en in de tweede helft was het, zonder goed te spelen, duidelijk de betere ploeg. Uit een penalty maakte Mohamed Salah 1-1, waarna de thuisploeg een kwartier stand moest houden. Dat lukte uiteindelijk zonder al te veel moeite.

Ook puntenverlies Spurs

Het gelijkspel van koploper Tottenham Hotspur op bezoek bij Crystal Palace, eerder op de dag, was conform de krachtsverhouding.

Jeffrey Schlupp loopt juichend weg na zijn gelijkmaker tegen Tottenham Hotspur

De Spurs, met Steven Bergwijn in de basis, kwamen halverwege de eerste helft op 1-0: Harry Kane probeerde het van afstand en hoewel de bal recht op Vicente Guaita afvloog, liet de Spaanse doelman zich verrassen.

Kort voor rust was de ploeg van Patrick van Aanholt dicht bij de 1-1 via Eberechi Eze, wiens schot op de paal belandde.

Na de pauze misten Jeffrey Schlupp (schot over) en Christian Benteke (kopbal over) kansen op de gelijkmaker. Schlupp scoorde in de 81ste minuut wel uit een vrije trap, toen keeper Hugo Lloris de bal losliet. Palace-goalie Guaita keerde in de slotfase nog knap een kopbal van Kane en een vrije trap van Eric Dier.

Leicester naar plek drie, Arsenal sukkelt verder

Leicester City profiteerde van de misstappen van de concurrentie en naderde Liverpool en Tottenham tot op één punt. De ploeg van coach Brendan Rodgers versloeg op eigen veld Brighton & Hove Albion met 3-0. De doelpunten, allemaal voor rust, kwamen van James Maddison (twee) en Jamie Vardy. Joël Veltman speelde bij Brighton de hele wedstrijd, Davy Pröpper was bankzitter.

Erik Pieters zag vanaf de reservebank van Burnley hoe zijn ploeg uit met 1-0 van Arsenal won. Bij de sukkelende Gunners kreeg Granit Xhaka de rode kaart en werkte Pierre-Emerick Aubameyang de bal in eigen doel.

Voor Arsenal was het de derde nederlaag op rij. De ploeg van coach Mikel Arteta staat vijftiende in de Premier League.