NOS Wielrennen

Pidcock verwijst Van der Poel naar tweede plaats in Superprestige Gavere

Pidcock te sterk voor Van der Poel in Superprestige Gavere

Thomas Pidcock heeft de zesde cross in de Superprestige-reeks gewonnen. In het Belgische Gavere, op een door de modder nog technischer parcours dan anders, verwees de Engelsman Mathieu van der Poel naar de tweede plaats.

Van der Poel, die zaterdag in Antwerpen bij zijn rentree in het veld meteen de beste was, liet zich nu ook direct zien. Hij reed met Pidcock en Toon Aerts al vroeg weg bij de anderen. Lichtgewicht Pidcock (zaterdag derde in Antwerpen) had kort na de start de aanval geopend. En in de zesde ronde gaf hij andermaal gas.

Aerts haakte vervolgens direct af en Van der Poel moest Pidcock na enkele slippertjes ook laten gaan. Pidcock toonde geen verval en reed onbedreigd naar zijn eerste zege in een klassementscross.

Vierde zege Brand

Bij de vrouwen boekte Lucinda Brand haar vierde opeenvolgende zege in de Superprestige-cyclus. In Gavere bleef Brand Denise Betsema en Ceylin Alvarado.

Getty Images
Lucinda Brand wint in Gavere

Na een flitsende start van Betsema brak het peloton al in de eerste ronde. Brand achterhaalde Betsema in de tweede ronde en bepaalde daarna het tempo, vooral om wereld- en Europees kampioene Alvarado de kans te ontnemen aan te sluiten.

Alvarado wist een gat van tien seconden terug te brengen tot vier, maar heuvelop was Brand duidelijk beter. Dat ondervond ook Betsema, die een gaatje moest laten en er op de vlakke stroken niet meer in slaagde terug te keren bij Brand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl