Een coronatest
NOS Nieuws

Bijna 10.000 positieve tests, veel meer dan gemiddeld afgelopen week

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 9924 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 760 meer dan gisteren werden gemeld.

Het aantal van 10.000 positieve tests is veel meer dan gemiddeld afgelopen week; gemiddeld was er sprake van 8000 positieve tests per dag. Dat het aantal positieve tests net als de voorgaande dagen zo ver boven het gemiddelde ligt, is zorgwekkend: dat duidt op een toename.

166 opnames op verpleegafdelingen, 36 erbij op de IC

Er zijn 166 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 81 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 36 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat is 1 nieuwe opname minder dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1767 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1723), van wie 497 op de IC (gisteren: 481). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen of overleden.

29 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM zijn 29 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 53 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 52 doden per dag, tegen 48 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 599 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 567. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl