Vitesse blijft tegen Heerenveen steken op een gelijkspel

Bekijk de samenvatting van Vitesse - sc Heerenveen

Vitesse heeft tegen sc Heerenveen punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen in de eredivisie. In Arnhem scoorden beide ploegen één keer: 1-1.

De thuisploeg kon in een leeg Gelredome geen beroep doen op spits Armando Broja, die positief is getest op het coronavirus. Bij de Friezen keerde Oliver Batista Meier terug in de basis na een maand in de lappenmand.

Kansen

Vitesse, op jacht naar een clubrecord (28 punten uit 12 wedstrijden), had in de eerste helft het betere van het spel en kreeg enkele kansen om een verdiende voorsprong te nemen.

Een van die mogelijkheden, zo'n vijf minuten voor rust, leverde een treffer op. Na een fraaie actie van Oussama Tannane belandde de bal na een scrimmage voor de voeten van Oussama Darfalou. De Algerijn rondde koel af.

Vitesse viert de 1-0 van Darfalou

Na de pauze beet Heerenveen meer van zich af. Vitesse-doelman Remko Pasveer pareerde een schot van Benjamin Nygren, keerde de rebound van Sherel Floranus, maar moest zich op de daaropvolgende inzet van Floranus toch gewonnen geven.

In het vervolg van de tweede helft waren de kansen schaars. Vitesse zocht naar een tweede Arnhemse goal, zonder tot echt uitgespeelde mogelijkheden te komen. Aan de andere kant kon Nygren met een te slappe poging Pasveer niet verrassen.

Het bleef bij 1-1, waardoor Vitesse kon fluiten naar het clubrecord. De nummer twee kan later vandaag voorbijgestreefd worden door Feyenoord en PSV. Heerenveen staat vooralsnog zevende.

Bekijk hieronder reacties van Oussama Tannane, Thomas Letsch, Sherel Floranus en Johnny Jansen:

Tannane: 'Het ging wel lekker, kreeg complimenten van de trainer'