Quincy Promes tijdens de eredivisiewedstrijd tegen RKC Waalwijk
NOS VoetbalAangepast

Ajacied Promes opgepakt; hij ontkent betrokkenheid bij steekpartij

Ajax-speler en Oranje-international Quincy Promes ontkent iedere betrokkenheid bij een steekpartij waarvoor hij zondag is gearresteerd. Dat heeft zijn advocate laten weten in een schriftelijke reactie aan het ANP.

"Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek", aldus advocate Manon Aalmoes.

Tot maandag in hechtenis

De 28-jarige Amsterdammer werd zondagochtend gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in Abcoude in juli. Het slachtoffer van de steekpartij was een neef van Promes. Volgens diens advocaat, Yehudi Moszkowicz, werd de neef na een schermutseling door Promes gestoken, net onder de knieschijf, en zijn daar verschillende getuigen van.

De politie heeft laten weten dat Promes in ieder geval tot maandag blijft vastzitten. Dan wordt hij opnieuw verhoord en gaat het onderzoek verder. Een maand geleden is de politie op de hoogte gebracht van het incident, waarna een onderzoek volgde dat resulteerde in de arrestatie.

'Ajax wil niks zeggen, maar Promes zou familielid in de knie hebben gestoken'

Een woordvoerder van Ajax spreekt van een vervelende kwestie. "Maar als je ergens van wordt beschuldigd, wil dat niet zeggen dat je het hebt gedaan. Het is dus te voorbarig om er nu vanuit Ajax iets over te zeggen."

Promes, 47-voudig international, kwam vorig jaar naar Ajax na een avontuur bij het Spaanse Sevilla. Daarvoor speelde hij voor Spartak Moskou, FC Twente en Go Ahead Eagles.

Zaterdagavond maakte Promes namens Ajax nog een treffer in de met 4-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle.

'Bizar dat incident Promes zo lang buiten de publiciteit is gebleven'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl