Duizenden Trump-aanhangers liepen door het centrum van Washington
NOS Nieuws

Gewonden en arrestaties bij protest Trump-aanhangers in Washington

In Washington zijn aanhangers van president Trump opnieuw de straat opgegaan om tegen de verkiezingsuitslag te demonstreren. Duizenden mensen verzamelden zich op de National Mall, het politieke centrum van Washington.

Aanleiding was de afwijzing van het Hooggerechtshof gisteren van een zaak die Texas wilde aanspannen tegen vier andere staten. Die zaak werd door Trump gezien als zijn beste kans alsnog om tot winnaar te worden uitgeroepen. Zijn juridische mogelijkheden lijken na gisteren uitgeput.

De demonstratie leidde tot opstootjes tussen aanhangers en tegenstanders van Trump. Volgens de autoriteiten zijn acht mensen gewond geraakt, onder wie twee agenten. Vier van de slachtoffers zijn met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. Tot welke groep de slachtoffers behoren, is niet duidelijk. Zeker 23 betogers zijn aangehouden.

Dit zijn beelden van het protest in Washington:

Trump-aanhangers demonstreren opnieuw tegen verkiezingsuitslag

De aanhangers van Trump liepen door de straten van de hoofdstad en droegen vlaggen met teksten als: "We zullen niet zwichten" en "Stop de diefstal". Ook werden er speeches gehouden door complotdenker Alex Jones en de voormalige nationale veiligheidsadviseur, Michael Flynn.

Proud Boys

Onder de aanwezigen waren leden van Proud Boys, een rechtsextremistische organisatie. Ze liepen met helmen en kogelvrije vesten door het centrum.

Volgens The Washington Post zochten Proud Boys-leden aan het begin van de avond de confrontatie met tegenstanders van Trump. Er zou over en weer getrokken en geduwd zijn. De politie greep toen in, waarna de rust terugkeerde.

President Trump vloog met zijn helikopter over de groep demonstranten. Zijn aanhangers reageerden met luid gejuich, is op een video te zien die de president op Twitter plaatste.

De afgelopen weken hebben Trump-aanhangers vaker gedemonstreerd tegen de verkiezingsuitslag. Toen was het aantal demonstranten veel hoger, melden Amerikaanse media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl