NOS Voetbal

Huntelaar zinspeelt op afscheid: 'Denk aan stoppen na het seizoen'

Huntelaar zinspeelt op afscheid: 'Denk dat dit mijn laatste seizoen is'

Klaas-Jan Huntelaar maakte vanavond tegen PEC Zwolle zijn 150ste eredivisietreffer. Maar op de vraag of hij de 200 treffers ook gaat halen, is de 37-jarige spits van Ajax duidelijk. "Dat denk ik niet. Want ik denk dat ik na dit seizoen ga stoppen. Dus die 200 ga ik niet meer halen."

Ajax-trainer Erik ten Hag weet het nog zo net niet. "Aan alles komt een eind. We gaan zeker nog met hem spreken, want ik heb hem heel graag bij mij. Om een aantal redenen, maar zeker ook zijn scoringsdrift."

Over de 150ste eredivisiegoal van Huntelaar zei Ten Hag: "Een prachtige mijlpaal en dat zegt veel over hem. Als je zo veel goals maakt, ben je echt een ster. Hij is een voorbeeld voor ons allemaal en zeker voor de jonge spelers."

Klaas-Jan Huntelaar

De carrière van Huntelaar in het betaald voetbal begon in 2002 bij PSV. Zijn loopbaan voerde vervolgens langs De Graafschap, AGOVV, sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan, Schalke 04 en sinds 2017 weer Ajax.

Huntelaar kwam 76 keer uit voor Oranje en maakte daarin 42 doelpunten. De belangrijkste was ongetwijfeld de benutte strafschop in de blessuretijd van de achtste finale van het WK in 2014 tegen Mexico.

Afbouwen in Doetinchem of Heerenveen?

Ten Hag sluit een langer verblijf in Amsterdam dus niet uit. En is een terugkeer naar De Graafschap (de club uit zijn geboortestreek en de club waar hij in de jeugd speelde) of sc Heerenveen (de club waar hij doorbrak in de eredivisie) misschien een optie? Huntelaar ziet dat niet direct zitten. Maar helemaal uitsluiten wil hij het ook nog niet.

"Het zijn twee heel mooie clubs. Misschien dat dat nog verleidelijk is, maar ik neig meer naar stoppen. Maar je weet het nooit. Arjen Robben wilde na een jaartje thuiszitten ook weer voetballen. Daarom moet je er ook goed over nadenken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl