Sterker Emmen moet genoegen nemen met punt tegen ADO

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - ADO Den Haag

Na zes nederlagen op rij heeft FC Emmen eindelijk weer eens een punt overgehouden aan een wedstrijd. Thuis tegen ADO Den Haag speelde de hekkensluiter met 1-1 gelijk.

Beide ploegen schieten niet veel op met het gelijkspel. Emmen, dat nog altijd wacht op de eerste overwinning dit seizoen, blijft laatste op de ranglijst op drie punten van nummer zeventien ADO Den Haag.

Emmen had alle drie voorgaande eredivisieduels met ADO gewonnen, maar moest nu al vroeg in de achtervolging: op aangeven van Lassane Faye tikte Vicente Besuijen ongestoord raak.

Na ruim twaalf minuten moesten beide ploegen noodgedwongen naar binnen. Het was al erg mistig in Emmen, maar na het afsteken van vuurwerk en fakkels door Emmen-supporters naast het stadion was het door de extreme rookontwikkeling in combinatie met de mist een tijdlang onmogelijk om verder te spelen.

Fans van Emmen steken vuurwerk af ..
    en de rook daarvan maakte spelen een tijd onmogelijk

Na de hervatting domineerde Emmen, maar ADO wist de thuisploeg goed bij doelman Luuk Koopmans uit de buurt te houden.

Ook in de tweede helft was Emmen veel sterker en werd ADO steeds verder onder druk gezet. Michael de Leeuw trof de lat met een mooie boogbal en ook Glenn Bijl was kansrijk, voordat Miguel Araujo de verdiende gelijkmaker scoorde.

Emmen ging daarna op jacht naar zijn eerste zege, maar ADO hield stand. In de blessuretijd kreeg Besuijen nog een grote kans om ADO de zege te bezorgen, maar hij kwam net tekort om binnen te koppen.

Emmen-trainer Dick Lukkien had zijn aanvoerder Anco Jansen buiten de basis gehouden. Na afloop gingen beiden in op die beslissing:

Emmen-trainer Lukkien vindt kritiek niet erg, gepasseerde Jansen gaat niet muiten