NOS Nieuws

RIVM: 9182 nieuwe besmettingen, stijging zet door

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 9182 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 303 meer dan gisteren werden gemeld. Het is het hoogste aantal gemelde besmettingen sinds 1 november.

247 opnames op verpleegafdelingen, 37 erbij op de IC

Er zijn 247 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 48 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Op de intensive care werden 37 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 7 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1723 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1681), van wie 481 op de IC (gisteren: 472). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen of overleden.

53 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM zijn 53 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden 65 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 52 doden per dag, tegen 48 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 591 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 558. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl