NOS NieuwsAangepast

Weer explosie bij Poolse supermarkt Beverwijk

In Beverwijk is opnieuw een explosie geweest bij een Poolse supermarkt in winkelcentrum Beverhof. Het gaat om dezelfde Biedronka-winkel die woensdagochtend ook al werd getroffen. De politie heeft nog geen idee van de daders.

Door de ontploffing is de gevel fors beschadigd, zegt de politie. Enkele platen zijn naar beneden gekomen en terechtgekomen in de centrale ruimte van het winkelcentrum.

Er was veel glasschade binnen in het winkelcentrum, maar ook aan de buitenkant ontstond forse schade door de kracht van de explosie:

'Binnen in de het winkelcentrum is de glasgevel naar binnen geschoven'

De explosie gebeurde rond 04.30 uur. Een groot deel van de omgeving is afgezet door de politie. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie en de forensische opsporing zijn ingezet.

Vlak bij de Beverhof werd een brandende auto gevonden, in de buurt van de ingang van de Velsertunnel in Velsen-Noord. De politie onderzoekt of die wagen iets te maken heeft met de explosie, maar dat de auto daar gevonden is, is volgens een politiewoordvoerder "zeker opvallend".

Dinsdag en woensdag waren er ook explosies bij Biedronka-winkels in Heeswijk-Dinter en Aalsmeer. De winkels zijn geen onderdeel van een keten, maar hebben alleen dezelfde naam.

De winkels in Aalsmeer en Beverwijk hebben wel dezelfde eigenaar, Mohamed Mahmoed. Hij is ervan overtuigd dat er een concurrent achter de aanslagen zit. "Er zijn meerdere partijen die azen op deze markt", zegt hij in De Telegraaf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl