NOS Sport

Oude tijden herleven met tafeltennisicoon Keen (49) in Champions League

Keen (49) en Camara (14), bijzonder tafeltennisduo in de Champions League

Vrijdag is een bijzondere dag voor tafeltennissend Nederland. Na dertig jaar doet er weer een Nederlands mannenteam mee in de Champions League: Taverzo uit Zoetermeer. Sterspeler? De 49-jarige Trinko Keen.

"Dit is toch wel spannend", zegt de voormalig nummer achttien van de wereld, die tussen 1991 en 2008 alle nationale titels verdeelde met Danny Heister, dat andere icoon uit het verleden.

David tegen Goliath

In een coronabubbel in Düsseldorf gaat Taverzo deze week proberen te verrassen door de halve finales te halen. Daarvoor moet het eerste of tweede worden in een groep met favoriet Borussia Düsseldorf, het Poolse Dzialdowo en het Franse Hennebont.

Meervoudig Champions League-winnaar en Duits kampioen Düsseldorf is vrijdag de eerste tegenstander. "David tegen Goliath? Daar kun je het mee vergelijken, ja. Maar ik weet van de lagere school nog dat David won, dus wie weet", aldus Keen.

Trinko Keen

Keen komt bij Düsseldorf - waar hij zelf in 2010 de Champions League mee won - tweede oude bekenden tegen: Heister is er coach en Timo Boll de vedette. De 39-jarige Duitser was ooit de nummer één van de wereld en wordt gezien als een van de beste Europese tafeltennissers aller tijden.

Keen speelt samen met 14-jarig talent

Maar er staat nog een opmerkelijke speler in de zaal straks. Naast de ervaren Keen bouwt Taverzo ook op de pas 14-jarige Gabrielius Camara, een groot tafeltennistalent uit Rotterdam.

Camara kan niet geloven dat hij deze dagen omringd wordt door Keen en Boll. "Het is gewoon geweldig. Trinko is een legende. Ik kijk naar hem op. En dat ik met Boll in dezelfde zaal mag spelen, dat is ook echt geweldig."

Gabrielius Camara

Voor Camara moet de Champions League een opstap zijn naar meer. "Ik wil WK's spelen en aan de Olympische Spelen meedoen, wereldtop worden. Uiteindelijk wil ik van tafeltennis kunnen leven."

Mochten Keen en Camara er met hun andere teamgenoten in slagen om met Taverzo de groepsfase van de Champions League door te komen, dan gaat het avontuur op 17 december verder met de halve finale. De finale is op 18 december.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl