NOS Nieuws

6589 nieuwe besmettingen, 198 meer dan gemiddeld afgelopen week

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6589 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 421 meer dan gisteren werden gemeld. De uitbraak blijft versnellen; inmiddels gaat het om een stijging van 32 procent op weekbasis ten opzichte van de week daarvoor.

De bezetting van de ziekenhuizen is de voorbije dag wel iets afgenomen, hoewel de trend over de afgelopen week er een van een lichte stijging blijft. Er werden 194 nieuwe coronapatiënten opgenomen op verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Dat zijn 12 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 36 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 14 nieuwe opnames meer dan gisteren. In totaal liggen er nu 1684 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1700), van wie 473 op de IC (gisteren: 464). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan dat er zijn opgenomen.

66 overleden covid-patiënten

Het enige cijfer dat consequent blijft afnemen, is het aantal sterfgevallen aan covid-19. Bij het RIVM zijn 66 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 71 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 48 doden per dag, tegen 57 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze met het coronavirus besmet waren; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 576 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 575; er is dus geen sprake meer van een daling. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl