Ravage na ontploffing
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw ontploffing in Poolse supermarkt, van dezelfde eigenaar als die in Aalsmeer

Er is opnieuw een ontploffing geweest bij een Poolse supermarkt, dit keer in het winkelcentrum Beverhof in Beverwijk. De winkel, die officieel nog niet was geopend, is van dezelfde eigenaar als de supermarkt in Aalsmeer waar gisteren een ontploffing was. De politie in Noord-Holland houdt de Poolse winkels vanaf vandaag extra in de gaten.

De ontploffing was aan het einde van de nacht om 05.15 uur. In de verre omtrek was een enorme knal te horen, waarna de politie werd gewaarschuwd.

De gevel aan de achterkant van de supermarkt is zwaar beschadigd, maar er is geen instortingsgevaar, zegt de politie. Ook is er niemand gewond geraakt. Er wonen geen mensen in of vlakbij het winkelcentrum.

Eigenaar aangeslagen

De eigenaar van de getroffen winkels, Mohamad Mahmoed, is aangeslagen door deze tweede ontploffing. Hij is ervan overtuigd dat de daders het op hem hebben gemunt en dat er geen sprake is van toeval.

Hij heeft geen idee wie erachter zit. "Echt niet. Ik weet niet welke kant ik uit moet kijken." Op de vraag of hij is bedreigd geeft hij een ontkennend antwoord.

Mahmoed en zijn broer hadden de vestiging in Beverwijk op 18 december willen openen. Gisteren besloten ze al om die opening uit te stellen, na de ontploffing in Aalsmeer.

De omgeving van de winkel is afgezet, maar het winkelcentrum is vanochtend wel opengegaan. Ook de markt in de buurt van het winkelcentrum is doorgegaan.

De politie onderzoekt de veiligheid en doet een sporenonderzoek:

Weer ontploffing bij Poolse supermarkt

Gisternacht was er ook een ontploffing bij een Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther. Ook daar raakte niemand gewond. Die winkel is niet van Mohamed Mahmoed. Hij heeft geen contact gehad met de eigenaar van die winkel en kent hem ook niet. Mahmoed denkt dan ook niet dat er een verband is met de explosies in zijn winkels.

Hij is bang voor nieuwe aanslagen en ontkent tegenover de NOS dat hij nog meer filialen heeft. Tegen de regionale omroep NH Nieuws zegt hij daarentegen wel meer supermarkten te hebben, maar hij wil niet zeggen waar.

Uit gegevens van onder meer de Kamer van Koophandel blijkt dat Mahmoed, zijn broer en een derde man in verschillende samenstellingen eigenaar zijn van zeker twaalf bedrijven die geregistreerd staan als winkel.

Veel Poolse supermarkten in Nederland, ook die van Mahmoed, opereren onder de naam Biedronka, maar ze hebben niets te maken met de grote supermarktketen van die naam in Polen. De naam is geen handelsmerk en kan dus door iedereen worden gebruikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl