Pro Shots
NOS Voetbal

Handvol twijfelgevallen bij Ajax voor Atalanta; Blind ziek naar huis

Ajax kampt voor het cruciale Champions League-duel met Atalanta van woensdagavond met een handvol twijfelgevallen.

Lassina Traoré, David Neres, Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico vormen nog vraagtekens, zei trainer Erik ten Hag aan de vooravond van het duel in Amsterdam.

Daar kwam even later Daley Blind misschien nog bij: de verdediger ging voor de training ziek naar huis. De hoop is dat hij er woensdag gewoon bij is, mits de dinsdag afgenomen coronatest negatief is. Maar dat laatste geldt natuurlijk voor alle spelers.

Reactie afwachten

Het grootste twijfelgeval is Traoré, zei Ten Hag op de persconferentie. De spits viel zaterdag in het eredivisieduel met FC Twente uit met een spierblessure. "We moeten na de training kijken wat de reactie is. Dan weten we of hij erbij kan zijn en of hij kan starten."

'We willen door in Champions League, maar Europa League is ook mooi'

Traoré trainde net als Neres en Tagliafico apart. Mazraoui trainde wel met de groep mee. Ten Hag zei tijdens de persconferentie "goede hoop" te hebben dat Mazraoui en Tagliafico tegen Atalanta inzetbaar zijn.

Ajax is al zeker van overwintering in de Europa League. Om zich onder de laatste zestien van de Champions League te scharen, moeten de Amsterdammers woensdag winnen van Atalanta. "Ik zie het als een finale", aldus Ten Hag.

Parallellen met Valencia

De generale repetitie was voor Ajax met een 1-2 thuisnederlaag tegen FC Twente niet best. En dat riep herinneringen op aan precies een jaar geleden.

Toen verloor Ajax op 6 december thuis van Willem II en ging vier dagen later de beslissende Champions League-wedstrijd tegen Valencia eveneens verloren (0-1).

"De parallel die ik tussen Twente en Willem II zie, is ongeconcentreerdheid", zei Ten Hag. "Dat zegt niets over het gevolg." De Ajax-coach gaf wel toe dat de uitschakeling door Valencia vorig seizoen lang heeft doorgewerkt.

"Maar dit is een ander jaar met een ander team en andere intenties. Onze droom is om in de Champions League te blijven. Het Champions League-platform is ons leven, daar sta je in de spotlights, daar houden we van", zei de coach.

"We zijn heel ambitieus en willen bij de beste zestien van Europa horen. Maar er is geen man overboord als we het niet halen. De Europa League is ook een mooi evenement."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl