Beitske Visser W Series

Beitske Visser die samen met Max Verstappen een rondje langs de Nederlandse fans maakt op Circuit Zandvoort na het Formule 1-weekend. Het zou zomaar kunnen gebeuren, als de dan geldende coronamaatregelen het toelaten uiteraard.

De W Series, de raceklasse voor vrouwen waarin Visser actief is, is namelijk in het weekend van 3, 4 en 5 september onderdeel van de Grand Prix van Nederland. In totaal is de Formule W nu bij 8 van de 23 Formule 1-races van komend seizoen betrokken.

De afgelopen twee jaar waren er al races in Nederland, op het TT-circuit van Assen. Die race komt door de gang naar Zandvoort te vervallen.

Visser hoopt op Oranjefans

"Ik had er stiekem op gehoopt dat de W Series voor Zandvoort zouden kiezen", reageert Visser. "Fantastisch om te mogen racen voor eigen publiek met de beste fans in de wereld. De meeste fans komen natuurlijk vooral voor Max, maar ik hoop dat ze mij ook een beetje supporten."

De W Series werden in 2019 in het leven geroepen om vrouwen meer kansen te geven in de autosport. Dat pakte goed uit voor Jamie Chadwick, die vorig jaar de eerste kampioene werd voor Visser, die als tweede eindigde. De Britse Chadwick dwong met haar prestaties een plek af in het testteam van Formule 1-renstal Williams.

STER reclame