Danny Vera tijdens een optreden in 2017
NOS NieuwsAangepast

Roller Coaster van Danny Vera stoot Queen van troon in Top 2000

Na vijf jaar kent de 'lijst der lijsten' weer een nieuwe nummer 1. Roller Coaster van de Nederlandse zanger Danny Vera heeft de koppositie overgenomen van Bohemian Rhapsody van Queen, zo werd vandaag bekend bij de onthulling van de top-10. Op 17 december wordt de hele lijst bekendgemaakt. Hij wordt uitgezonden van 25 tot en met 31 december.

Sinds 1999, toen de Top 2000 voor het eerst werd georganiseerd door NPO Radio 2, kende de lijst maar vier keer een andere nummer 1 dan Bohemian Rhapsody. In 2005 stond Avond van Boudewijn de Groot bovenaan, in 2010 en 2014 Hotel California van Eagles en in 2015 Imagine van John Lennon.

Zo kreeg Danny Vera te horen dat hij de nieuwe nummer 1 is:

Nieuwe nummer 1 in Top 2000: 'Ik ben er een beetje stil van'

Roller Coaster nestelde zich vorig jaar al hoog in de Top 2000. Het lied kwam binnen op plaats 4. De Top 2000 wordt samengesteld door luisteraars die hun stem kunnen uitbrengen. Om 17.00 uur vanmiddag sloot de digitale stembus.

"Roller Coaster ontpopt zich als dé soundtrack van deze tijd. Fantastisch dat Danny Vera, een artiest van eigen bodem, de stemmers zo in het hart weet te raken", zegt zendermanager Peter de Vries van NPO Radio 2.

Danny Vera zegt in een reactie tegen persbureau ANP dat het "misschien ook weleens tijd is voor een nieuwe nummer 1". "Het is ook lekker dat het een keer iemand anders is en het past ook goed bij een jaar waarin alles al anders gaat", aldus Vera.

Beluister hier een live versie van het nummer Roller Coaster:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl