NOS Sport

Alpineskiër Meiners pakt als eerste Nederlander WB-punten op reuzenslalom

Odermatt wint reuzenslalom, wereldbekerpunten voor Meiners

Alpineskiër Maarten Meiners heeft als eerste Nederlander wereldbekerpunten behaald op de reuzenslalom. De 28-jarige Amersfoorter eindigde maandag in Santa Catarina Vulfurva als 26ste.

Meiners was zaterdag ook al dicht bij wereldbekerpunten. Toen lukte het de alpineskiër net niet om zich te plaatsen voor de tweede run en eindigde hij als 33ste.

Mijlpaal

Meiners was dolblij met zijn prestatie. "Het is voor het eerst dat een Nederlander in een technische discipline wereldbekerpunten pakt. Vooral mijn eerste run was erg goed. Ik behaalde de afgelopen weken al mijn beste resultaten in de Europa Cup en FIS-wedstrijden en wist dat mijn vorm goed was. Ik ben hard blijven werken en dan is het mooi dat ik deze mijlpaal heb bereikt."

De World Cup in Italië werd gewonnen door Marco Odermatt. De tweede race zou eigenlijk zondag zijn, maar werd een dag uitgesteld vanwege hevige sneeuwval.

Na tien jaar weer een Zwitser

Odermatt is de eerste Zwitser in tien jaar tijd die een wereldbekerwedstrijd wint op de reuzenslalom. Hij was de snelste in de eerste run en bleef Tommy Ford na twee afdalingen in totaal 0,73 voor. Het brons ging naar de Kroaat Filip Zubcic, de winnaar van de reuzenslalom op zaterdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl