Een verpleegkundige in Den Bosch neemt een coronatest af
NOS NieuwsAangepast

7134 nieuwe besmettingen, ruim 1600 meer dan weekgemiddelde

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 7134 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 333 meer dan gisteren werden gemeld en ruim 1600 meer dan het weekgemiddelde.

Het is de zesde achtereenvolgende dag dat het aantal nieuwe besmettingen stijgt. Over de hele week gezien gaat het om een stijging van 21 procent ten opzichte van de zeven dagen daarvoor.

Ook in de ziekenhuizen nam de druk toe, hoewel er over de hele week nog wel sprake blijft van een minieme daling van ruim 1 procent. Er zijn 150 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Dat zijn 10 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 24 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 3 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1660 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1641), van wie 470 op de IC (gisteren: 469). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.

Het aantal sterfgevallen blijft wel afnemen. Bij het RIVM zijn 19 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 25 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 47 doden per dag, tegen 62 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 571 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 610. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl