Schulting heeft op 1.000 meter weer even last van Poutsma, maar wint wel

Suzanne Schulting heeft zich op de derde dag van de Invitation Cup in Heerenveen hersteld van een valpartij op de 500 meter door daarna wel de 1.000 meter te winnen. Ook voor Sjinkie Knegt was er succes.

Schulting, de regerend olympisch kampioene op de 1.000 meter, moest in Thialf even de brutaal rijdende Selma Poutsma voor zich dulden, maar vond het daarna welletjes, haalde Poutsma in en liet de concurrentie ruim achter zich.

Poutsma zit Schulting dwars

In de A-finale van de 500 meter was het eerder op de dag eveneens Poutsma die Schulting het vuur na aan de schenen legde. Poutsma en Schulting vochten onderling een strijd uit, maar kwamen in de bocht ten val, waardoor Yara van Kerkhof onbedreigd naar de winst kon rijden.

Bekijk hieronder de finale van de 500 meter voor vrouwen en de finale van de 3.000 meter bij de damesrelay:

De jury besliste na de race dat Schulting onrechtmatig met haar arm de inhaalactie van Poutsma probeerde te verhinderen. Poutsma werd daarmee derde en de bestrafte Schulting vierde.

"Selma deed het goed. Ik was te weinig bezig met mijn tegenstander en keek naar mijn eigen lijn", zei Schulting schuldbewust over de 500 meter. "Ik ben blij dat ik op 500 meter even op mijn plek werd gezet."

Bekijk hieronder de reactie van Schulting op de concurrentiestrijd met Poutsma en het rijden zonder de aanwezigheid van de overleden Lara van Ruijven:

Voor Sjinkie Knegt was er na 757 dagen weer eens een succes in een A-finale. De 31-jarige Fries won de 1.000 meter voor de Israëliër Vladislav Bykanov en Daan Breeuwsma.

In februari keerde Knegt weer terug op het ijs nadat hij in januari 2019 ernstige brandwonden had opgelopen bij het aansteken van een houtkachel.

"Hartstikke mooi om weer te winnen", reageerde Knegt kenmerkend kort en krachtig op zijn overwinning.

Bekijk hieronder de reactie van Knegt en de finale van de 1.000 meter voor mannen:

Op de 500 meter maakte de 18-jarige Jens van 't Wout een goede indruk door routiniers Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma en Knegt voor te blijven.

Bekijk hieronder de finale van de 500 meter bij de mannen:

18-jarige Van 't Wout klopt shorttrack-routiniers op 500 meter

STER reclame