Matthijs de Ligt in duel met Torino-aanvaller Andrea Belotti.

Juventus sleept in slotfase zege uit het vuur in Turijnse derby

Juventus heeft er, zoals verwacht, geen twijfel over laten bestaan wie zich op voetbalgebied de baas mag noemen in Turijn. In de altijd beladen stadsderby tegen Torino won 'De Oude Dame', met Matthijs De Ligt in de basis, dankzij een doelpunt in de slotfase van Leonardo Bonucci met 2-1.

Torino kwam vroeg op voorsprong via Nicolas N'Koulou, waarna de ploeg lang stand wist te houden. In de tweede helft werd een treffer van Juventus-speler Juan Cuadrado afgekeurd vanwege buitenspel, waardoor Torino meer en meer geloof leek te krijgen in de tweede zege van het seizoen.

In de slotfase sloeg Juventus alsnog toe. Eerst kopte de Amerikaan Weston McKennie van dichtbij raak. Een minuut voor het einde maakte Bonucci, ook met een kopbal van dichtbij, het winnende doelpunt.

Voor de wedstrijd werd Cristiano Ronaldo gehuldigd voor het 750ste doelpunt in zijn carrière dat hij afgelopen woensdag tegen Dinamo Kiev scoorde.

Internazionale won later op de avond met 3-1 van Bologna en houdt als nummer twee van de ranglijst (21 punten) Juventus nog een punt achter zich. AC Milan, dat zondagavond de uitwedstrijd speelt tegen Sampdoria, is koploper in Italië met 23 punten.

Nederlands onderonsje

Met Stefan de Vrij in de basis bij Internazionale en Jordy Schouten bij Bologna begonnen de ploegen aan de wedstrijd. Na een kwartier brak Inter-spits Romelu Lukaku met zijn achtste doelpunt van het seizoen de ban, waarna Achraf Hakimi de score verdubbelde.

In de tweede helft deed Bologna wat terug met een treffer van Emanuel Vignato, maar het bleek niet meer dan een stuiptrekking. Drie minuten later tekende Hakimi met de 3-1 voor zijn tweede treffer en de meer dan verdiende zege voor Inter.