Raheem Sterling en Kevin De Bruyne zorgden voor de doelpunten.

Manchester City klopt Fulham en meldt zich in subtop; ook United wint

Manchester City heeft in de Premier League zijn vierde zege op rij geboekt. De formatie van trainer Pep Guardiola, die zijn 700ste wedstrijd coachte, klopte Fulham dankzij treffers van Raheem Sterling en Kevin De Bruyne met 2-0. Op de ranglijst zijn 'The Citizens' nu opgeklommen naar de vijfde plek.

De tandem Sterling/De Bruyne draaide in het Emirates Stadium op volle toeren. De Bruyne was in de vijfde minuut de aangever bij de openingstreffer van Sterling. Even later werd Sterling onderuitgehaald in het strafschopgebied, waarna De Bruyne de toegekende strafschop benutte.

Het duo had nog zeker vier treffers kunnen scoren, maar Fulham-doelman Alphonse Areola was de grote sta-in-de-weg. De Bruyne raakte nog wel een keer de lat.

Donny van de Beek begon in de basis, maar werd in de rust gewisseld.

Later op de avond zette ook rivaal Manchester United zijn opmars voort. 'The Mancunians' versloegen West Ham United met 3-1 en boekten daarmee hun vierde zege op rij.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. In de eerste helft liep het niet bij United en West Ham kwam via een kopbal van Tomas Soucek op een verdiende 1-0 voorsprong. Daarvoor schoot Pablo Fornals nog tegen de paal.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Basiskracht Donny van de Beek bleef achter in de kleedkamer van United en zijn vervanger Bruno Fernandes was direct goed voor een assist bij de gelijkmaker van Paul Pogba. Daarna maakten Mason Greenwood en Marcus Rashford er 3-1 van.

Op de ranglijst staat United nu vierde, één plek hoger dan stadgenoot City.

Chelsea wint, maar Ziyech valt geblesseerd uit

Chelsea boekte een 3-1 thuiszege op Leeds United en mag zich minimaal voor één dag koploper noemen.

Tweeduizend aanwezige fans zagen Hakim Ziyech voor rust geblesseerd uitvallen. De aanvallende middenvelder greep naar zijn hamstring en werd vervangen door Christian Pulisic.