Justin Kluivert is het middelpunt van de feestvreugde na zijn goal

Geen winnaar bij vermakelijke Duitse topper, eerste Bundesliga-goal Kluivert

De topper in de Bundesliga tussen Bayern München en RB Leipzig heeft geen winnaar opgeleverd. In München eindigde het vermakelijke duel in 3-3. Een van de doelpunten van Leipzig werd gemaakt door Justin Kluivert.

Eerder op de dag speelden ook Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg gelijk. Dortmund kwam niet verder dan 1-1 tegen Eintracht Frankfurt en Wolfsburg sleepte, mede dankzij een doelpunt van Wout Weghorst, een gelijkspel uit het vuur in Keulen (2-2).

Vier goals in eerste helft

In de eerste helft vielen er al vier goals te noteren in het duel tussen de nummers één en twee van de Bundesliga. Christopher Nkunku zette Leipzig op voorsprong, maar binnen het halfuur had de 17-jarige Jamal Musiala de stand alweer gelijkgetrokken.

Thomas Müller schoot nog geen vijf minuten later de 2-1 binnen voor Bayern. Ook bij Leipzig stond het vizier op scherp. Kluivert maakte zijn eerste Bundesliga-doelpunt in dienst van de Duitse club. De Nederlander haalde onberispelijk uit en liet doelman Neuer kansloos.

Vlak na rust was Leipzig opnieuw trefzeker. Emil Forsberg gaf met een harde kopbal Neuer het nakijken. Het lukte Leipzig echter niet de overwinning over de streep te trekken. Müller kopte een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen.

Weghorst belangrijk voor Wolfsburg

In het duel tussen Köln en Wolfsburg kreeg Wout Weghorst de eerste grote kans, maar het eerste doelpunt viel aan de andere kant. Jan Thielmann behield het overzicht en schoof de bal koelbloedig langs keeper Koen Casteels. Maximilian Arnold bracht met een prachtige vrije trap Wolfsburg weer op gelijke hoogte, maar nog voor rust schoot Ondrej Duda Köln toch weer op voorsprong.

Wout Weghorst viert zijn doelpunt tegen Köln

De thuisploeg kon niet lang van de voorsprong genieten, want Weghorst kopte direct na rust de 2-2 binnen. Horn had geen kans op de inzet van de 28-jarige Weghorst, die zijn zevende doelpunt van het seizoen maakte.

Dortmund snel op achterstand

Net als Wolfsburg, kwam ook Borussia Dortmund snel op achterstand. Daichi Kamada opende in de negende minuut de score voor Eintracht Frankfurt.

Giovanni Reyna schoot de bezoekers na rust naast Eintracht Frankfurt, maar meer dan een gelijkspel zat er niet in voor de nummer drie van de Bundesliga.