Een illustratieve foto van reageerbuisjes met een medicijn of vaccin tegen het COVID-19 coronavirus
NOS Nieuws

RIVM: 6577 nieuwe besmettingen, ruim 1200 meer dan het weekgemiddelde

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6577 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 656 meer dan gisteren werden gemeld en 1249 meer dan het gemiddelde van de afgelopen week.

De laatste keer dat er zoveel besmettingen op een dag werden gemeld was 7 november, bijna een maand geleden.

189 opnames op verpleegafdelingen, 31 erbij op de IC

Er zijn 189 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn evenveel opnames als gisteren.

Op de intensive care werden 31 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 3 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1602 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1625), van wie 472 op de IC (gisteren: 473). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

39 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM zijn 39 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 58 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 49 doden per dag, tegen 65 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Of het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 562 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 608. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl