NOS NieuwsAangepast

RIVM meldt 5935 besmettingen, weer boven weekgemiddelde

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5935 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat is net als gisteren ruim boven het gemiddelde van 5000 over de afgelopen week.

Over de voorbije week gezien is er nauwelijks nog sprake van een daling, met 1,5 procent minder positieve tests ten opzichte van de zeven dagen daarvoor.

189 opnames op verpleegafdelingen, 28 erbij op de IC

De druk op de ziekenhuizen nam iets toe, hoewel er daar sprake blijft van een dalende trend. Er zijn 189 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 36 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Op de intensive care werden 28 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 7 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1625 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1595), van wie 473 op de IC (gisteren: 458). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.

58 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM zijn 58 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 61. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 51 doden per dag, tegen 63 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Of het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 569 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 621. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl