Medewerkers aan het werk in het Leids Universitair Medisch Centrum
NOS Nieuws

RIVM meldt 5641 besmettingen, meer dan gemiddeld afgelopen week

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5641 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 706 meer dan gisteren werden gemeld. Ook is het meer dan het weekgemiddelde van 5012.

Sinds een maand schommelt het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen flink, maar is er nauwelijks sprake van een afname.

Er zijn volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding 153 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 11 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Op de intensive care werden 21 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 4 nieuwe opnames minder dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1595 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1606), van wie 458 op de IC (gisteren: 475). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

Bij het RIVM zijn 61 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 66 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 55 doden per dag, tegen 59 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Of het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 578 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 624. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl