Russell Westbrook Getty Images

Houston Rockets heeft afscheid genomen van negenvoudig All Star Russell Westbrook. De 32-jarige guard verkast naar Washington Wizards, dat op zijn beurt een andere guard, John Wall, naar Houston laat gaan. Bij de ruil is verder bepaald dat de Wizards het recht op de eerste keus in de NBA-draft van 2023 afstaan aan de Rockets.

Volgens Amerikaanse media leefde Westbrook na het vertrek van coach Mike D'Antoni in onmin met de Rockets en wilde hij weg. Het aflopende contract van de 69-jarige D'Antoni werd na het afgelopen seizoen niet verlengd.

Westbrook kwam in 2019 over van Oklahoma City Thunder en moest in Houston aan de zijde van James Harden de titelkansen van de Rockets flink vergroten. Houston werd echter in de play-offs al vroegtijdig uitgeschakeld door Los Angeles Lakers.

Harden wil ook weg

De Rockets moeten ook vrezen voor het vertrek van Harden (31). De achtvoudig All Star is ook niet tevreden over de koers die gevaren wordt en heeft aangegeven weg te willen.

Naar verluidt heeft hij zijn zinnen gezet op een transfer naar Brooklyn Nets, waar hij hoopt samen te spelen met oud-ploeggenoot Kevin Durant en D'Antoni, die assistent-coach is geworden in Brooklyn.

John Wall (m) in actie tegen Cleveland Cavaliers EPA

Voor Wall, die de afgelopen twee jaar geen duel speelde vanwege een blessure aan zijn achillespees, is de ruil ook een uitkomst. Toen de 30-jarige Wall te horen kreeg dat zijn team hem mogelijk wilde ruilen voor Westbrook, diende hij direct een ruilverzoek in.

Het nieuwe NBA-seizoen gaat op 22 december van start. Elke ploeg speelt 72 duels, tien minder dan normaal. Het afgelopen seizoen eindigde door de coronapandemie pas enkele weken geleden.

STER reclame