Een medewerker van de GGD Amsterdam neemt een coronatest af
NOS Nieuws

4942 nieuwe besmettingen, iets meer dan het daggemiddelde van afgelopen week

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4942 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 879 meer dan gisteren werden gemeld en iets meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, toen dagelijks gemiddeld 4850 positieve tests werden geregistreerd.

Er zijn 142 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 45 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 25 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 5 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1606 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1683), van wie 475 op de IC (gisteren: 478). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

Bij het RIVM zijn 66 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 62 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 57 doden per dag, tegen 59 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek ligt het werkelijke aantal doden door corona hoger.

Of het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 576 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 629. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl