NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Miljarden van Khadaffi, klassieke muziek en seks, en Flappie in het Engels

Waar zijn de miljarden van Mouammar Khadaffi gebleven? Onderzoeksjournalisten Misha Wessel en Thomas Blom gingen op zoek naar het geld en maakte over hun tocht een documentaire.

Tien coffeeshops mogen misschien op proef aan de slag met het legaal telen van wiet. Erwin Douwes en Jakob Zwindeman zijn twee van de kanshebbers en runnen een coffeeshop. Zij willen dat wiet uiteindelijk legaal wordt.

Wat hebben klassieke muziek en seks met elkaar gemeen? Veel, vinden mezzosopraan Olivia Vermeulen en pianist Jan Philip Schulze. Ze maakte er een album over. En nog meer muziek. Todd Rundgren maakte een Engelse cover van 'Flappie' van Youp van 't Hek. Wat vindt de cabaretier daarvan?

Deze aflevering van het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl