Hein Otterspeer heeft in Heerenveen voor de derde keer in zijn loopbaan de nationale sprinttitel veroverd.

De 32-jarige sprinter had na de eerste dag een riante voorsprong dankzij een indrukwekkende 1.000 meter en op de slotdag gaf hij de leidende positie in het klassement niet meer uit handen.

Otterspeer bekroont sterk en constant NK met derde nationale sprinttitel

Op de 500 meter verloor Otterspeer slechts zeshonderdste op zijn concurrent Dai Dai N'tab en op de 1.000 meter reed hij vervolgens veilig naar de derde tijd (1.08,78).

Krol kansloos na val

De ritzege op de afsluitende 1.000 meter ging naar Thomas Krol (1.08,34), die als de nummer twee in het klassement aan de slotdag was begonnen.

Krol schakelde zichzelf op de 500 meter echter uit in de strijd om de titel. Hij ging in de laatste meters van zijn race onderuit en kwam al vallend over de finish in een teleurstellende tijd, waardoor hij een topklassering uit zijn hoofd kon zetten.

Bekijk hier de samenvatting van de 500 meter:

Krol schuift onderuit op 500 meter, leider Otterspeer blijft foutloos

De tweede plaats in het eindklassement ging naar Kai Verbij, die op de afsluitende 1.000 meter als tweede eindigde (1.08,62).

Dai Dai N'tab werd derde en Krol eindigde uiteindelijk nog als vierde.

Bekijk hieronder de reactie van Otterspeer:

Otterspeer emotioneel in facetimegesprek met vriendin: 'Zij is de drijvende kracht'

Titelverdediger Kjeld Nuis en oud-winnaar Ronald Mulder waren zaterdag al na de eerste 500 meter kansloos voor de titel. Nuis werd gediskwalificeerd omdat hij Mulder hinderde op de kruising. Hij reed zo zichzelf én zijn ploeggenoot Mulder uit het toernooi.

Mulder won zondag nog wel de tweede 500 meter in 34,80, maar ging op de afsluitende 1.000 meter niet meer van start.

Otterspeer heeft zich met zijn nationale titel ook geplaatst voor de EK sprint, die in januari in Heerenveen gepland staan.

Bekijk hieronder het eindklassement van de NK sprint:

Het eindklassement van de NK sprint (m)

STER reclame